Mióta megnyitottuk a vendégházat, sokféle ember megfordult nálunk. Valaki nem sokat megy el otthonról, és csak ritkán nyaral, de vannak olyanok is, akik nagyon sokat utaznak, és szinte minden héten mennek valahova. Az utazásnak persze sok költsége van, és nem csak a szállást illetően.

Bár nekünk is sokszor vannak kedvezményes időszakaink, amikor elengedünk egy kicsit az árból. Ezt sokan ki is szokták használni. De emellett is próbálunk segíteni a vendégeinknek abban, hogy hogyan tudnak spórolni, amikor utaznak. Például akár azzal is, hogy javasolunk nekik éttermeket, ahol jót ehetnek nem túl magas áron.

De egyéb költségek is felmerülnek, már csak az utazással kapcsolatban is, például az embereknek hozzánk is el kell jutniuk valahogyan, és az is sokba kerülhet, ha például a vonatjegy árát nézzük. Ha valakinek van saját autója, annak persze egy kicsit olcsóbb lehet mindez. De mivel mi vidéken vagyunk, ezért sokan autópályán jönnek hozzánk. Persze még mindig az a leggyorsabb módja az utazásnak. De persze ahhoz is kell venni előbb autópálya matricát.

Aki sokat utazik, annak meg érdemes éves matricát venni. Ezt pedig sokkal egyszerűbb megvenni a neten. Én erre a következő oldalt használom: www.autopalyamatrica.hu/megyei-autopalya-matrica

Ha pedig valaki már előre megveszi akár az éves, akár a megyei matricát, azzal nem csak pénzt spórolhat, hanem nyugodtabban is utazhat.