Legutóbbi nyaralásunkat egy annyira kedves, szép szállóban töltöttük, hogy oda még mindenképpen vissza akarunk menni. Nagyon szeretem, ha a személyzet kedves, mosolyognak, és otthon tudom magam ott érezni. Vannak azok a fajta recepciósok, és felszolgálók, akiknél azt érzed, még a levegővétel is probléma. Ezen a szálláson itt maximalizálták az otthon érzését, készségesen segítettek mindenben, programot választani, rugalmasak voltak és bármilyen kérdésre szívesen válaszoltak.

A közeli erdőkbe mentünk kirándulni, egész délután ott sütkéreztünk és hegyet másztunk, medvehagymát szedtünk, néztük a kis patakok csillogását és üldögéltünk a játszótéren beszélgetve. Ilyenkor jönnek fel a legjobb témák, sokat nosztalgiáztunk a barátommal ezen a napon, minden gyerekkori kedves emléket felemlegetve és megosztva egymással. Régen volt már ennyire szép az idő is, csodás kis nap volt ez a szabad, friss levegőn.

Aztán visszaballagtunk a szállásra, mert elkezdett esteledni, ott lazán és lassan megvacsoráztunk, egy kis borral, és megtetéztük a napot azzal, hogy a szálló wellness részlegét is kipróbáljuk. Volt ott jacuzzi, de olyan, amibe nyolcan is beleférnek, meg egy viszonylag nagy úszómedence, sószoba és egy nagyon király finn szauna, úgyhogy szerintem jó két órát eltöltöttünk ott, az biztos. Na, ezek után már nem kellett senkit altatni, de ritkán van ilyen, amikor ennyire kellemesen fáradok el, hogy mélyen és nyugodtan alszom, és kipihenten ébredek. A barátom is ugyanezt mondta. Van valami varázslatos energiája ennek a helynek. Amikor lementünk reggelizni, akkor szóba került az autója. Egy csomó mindent meg kellett volna már vennie hozzá, de nem volt ideje rá, és olyan rendelős oldalat keresett, ahonnan Pesten is át lehet venni és viszonylag gyorsan el lehet érte menni.autósbolt

A pincérnő pont meghallotta, miről beszélgetünk, és kedvesen odaszólt, hogy ő esetleg tudna segíteni, ha nem bánjuk. Itt komolyan csak jó dolgok történtek! Úgyhogy ajánlott egy weboldalat, ahol aztán mindent meg lehet találni, ami csak kellhet, és ráadásul három budapesti címen át is vehető, és még sokat sem kell várni rá. A pincérnő mesélte, hogy a férje hobbi szinten foglalkozik autókkal, és rajta keresztül ismerte meg az oldalt, mert viszonylag sok időt töltenek Pesten.

Alaposan megvizsgáltuk a weboldalt, hogy milyen autósbolt ez mégis, és egy nagyon jól rendszerezett, remek menüstruktúrával rendelkező site-ot találtunk. Mindenre könnyen rá lehet keresni, márkás cuccok vannak, és mivel a barátomnak főként olajok és adalékok kellettek, ezért néhány percnél többe nem is telt a dolog, míg megrendelte a tökéleteset mindenből. A boltban amúgy kapható teherautóhoz, meg személygépkocsihoz, még motorkerékpárhoz alkalmas olaj is, különböző fékolajok, kenőzsírok, meg gyertyák és szűrők is. Annak külön örült a barátom, hogy ablaktörlő lapát is kapható volt a boltban, egyből rendelt is kettőt, mert az autón lévő már elég érdekesen működött, gyakorlatilag csíkot húzott a szélvédőn, és olyan hangon nyikorgott, mint egy óriásira nőtt náthás méhecske.

Persze egyből elmentettük a weboldalt, azóta onnan rendel a barátom, meg én is, ha éppen kell valami, nem kell messzire menni és mindent meg lehet találni, amire csak szükségünk lehet.

Azért szeretem az ilyen szituációkat, amikor egy teljesen váratlan helyzetben kapsz olyan információt, amit egyáltalán nem várnál. Ki gondolta volna, hogy egy pincérnő fog autósboltot ajánlani nekünk, ráadásul Budapesten? Én biztosan nem. Mindenesetre hálásak voltunk neki érte, és később még találkoztunk is vele. Megismerkedtünk a férjével is, aki a barátommal óriási autó-barátságot kötött, azóta mikor találkozunk, erről rengeteget beszélnek, jól egymásra találtak. Mi pedig barátnők lettünk, és kiderült, mennyi közös dolog van bennünk. Nem mondom, hogy azóta nálunk szóba került az autó téma, hacsak nem volt muszáj, mi inkább olyan emberi meg női dolgokról szoktunk traccsolni. Nem sokára megint tervezzük meglátogatni a szállót, de ezúttal előre bevásárolunk az autós boltban, hogy egy pillanatra se kelljen megszakítani a pihenést és kirándulást hétköznapi dolgokkal.