Minden évben, az év eseménye, mikor egy hétre elvonulunk a külvilágtól és nyaralunk egy nagyot a barátokkal. Nem volt ez másképpen idén sem. Jó nagy a társaság, általában több, mint 20 fő gyűlik össze erre az alkalomra, így kibéreljük az egész vendégházat, és egy teljes héten keresztül mi garázdálkodunk. A csapat nagyon vegyes, megfordul benne a kisgyermektől a tűzoltón át a nyugdíjasig minden, de ez pont ettől jó, hiszen mindenki mindenkivel jól kijön, és a sok történet, életélmény elmesélése kitölti az idő nagy részét.

Ilyenkor, mikor együtt elmegyünk, minden alkalommal előtte, mi nők, együtt megyünk el bevásárolni, és megveszünk mindent, amire szükségünk van. Ez is a szokásnak megfelelően történt idén is, viszont egy dologra nem gondoltunk, a gyógyszertárra. Ugyanis, férfi társaink abban a tudatban, hogy mi mindent elintézünk, hajlamosak megfeledkezni a rendszeresen szedett gyógyszereikről is.

Mert nem csak sok féle életút van a társaságunkban, hanem sok féle betegség is. Sok nem komoly, allergia, migrén, de Péter például szívbeteg, és a Panangin Forte neki olyan, mint másnak egy falat kenyér. Életmentő. De persze nem gondolt rá, hogy hoznia kellene magával, így mikor az esti vacsoránál szóba jött, hogy ki mit szed, nagy ijedséggel nyugtázta, hogy nincs meg a gyógyszere. Nem is értem, hogy hogyan gondolta, hogy mi fogunk erről gondoskodni, de ez már mindegy is. Meg kellett oldani a helyzetet. Gondolkoztunk, hogy ott az Isten háta mögött, honnan a manóból szerezzünk neki gyógyszert. Természetesen beutazhattunk volna a következő nagyvárosba, de ennél találtunk kényelmesebb megoldást. Ugyanis léteznek úgynevezett online gyógyszertárak, ahonnan az ember könnyen, gyorsan hozzá tud jutni a szükséges gyógyszerhez, és egy lépést sem kell tennie, mert ki is szállítják. Erre az egyik srác hívta fel a figyelmünket, és mi nem is késlekedtünk, már rendeltük is a tablettákat a Prevenció patikából. Írd és mondd, másnap délutánra ott volt a megrendelt gyógyszer, és mivel más tablettákat is rendeltünk (fájdalom csillapítót, allergia gyógyszert, kalciumot, magnéziumot), és ezzel meghaladtuk a 10 000 Ft-os rendelési összeget, így a szállításért nem is kellett fizetnünk. Nem piskóta, hová fejlődik a technika, és nagyon hálásak vagyunk, hogy ilyen könnyen meg tudott ez oldódni. Minden évben otthon marad valami, de általában azok nélkül megvagyunk. Viszont, gyógyszerek nélkül, főleg, ha naponta kell szedni, nehezen lettünk volna meg, így mindenképpen megoldást kellett volna találni, és így is lett. Folytatódhatott a nyár felhőtlen élvezete, a játék, a szórakozás, anélkül, hogy bármi kicsit is megzavarta volna a nyugalmunkat.

Az biztos, hogy jövőre, ha megint készülünk, nem fogjuk elfelejteni, megvenni a gyógyszereket. És az is biztos, hogy bár akkor előre, de ugyan ilyen módon az internetről fogjuk megrendelni. Spórolunk egy csomó időt és energiát, és hamar megkapjuk, amire szükségünk van.