Amikor nyaralni megy az ember, akkor nem feltétlenül az jár a fejében, hogy meg kell oldania az otthoni problémáit, sokkal inkább azok elől igyekszik megszökni egy kis időre, de előfordulnak furcsa dolgok. A legutóbbi nyaralásunkkor is ilyen anomális történt, ugyanis sikerült egy olyan ismeretséget kötni, aminek révén egy komoly otthoni gondom oldódott meg. Kicsit félre kellett hozzá tennem a távolságtartó énemet, amit olyankor szoktam magamra húzni, amikor nem dolgozom, de nem bántam meg. Epson patron | Ingyenes Kiszállítás, ez a két fogalom határozta meg a nagy felfedezést, és ezért egy alkalmi szállótársnak lehetek hálás.

Általában, ha utazás vagy várakozás közben ismeretlenek megszólítanak és beszélgetésbe elegyednek velem, eléggé feszélyezve érzem magam, igyekszem kibújni a dolog alól, valami kiutat keresni. Nem mintha nem lennék “rákényszerülve” arra, hogy másokkal interakcióba lépjek, épp ellenkezőleg. Könyvelői irodám van, így elég nagy nálam naponta a forgalom, viszont az a különbség, hogy akik ott jönnek hozzám, azoknak célja van, azokkal van közös téma, nem pedig üres, helykitöltő csevejjel akarják fárasztani az amúgy is terhelt elmémet. Senki ne értsen félre, mindettől függetlenül egy véletlenszerűen kialakult beszélgetés is lehet tartalmas, sőt, értékes is, csakhogy az általános tapasztalat nem ezt mutatja. Szerencsére az a spontán diskurzus, ami a nyaralás alatt alakult ki köztem és egy másik apuka között, sokkal hasznosabb lett, mint akár 10 másik.

A nejemmel és a gyerekekkel minden nyáron ellátogatunk valahová – vagy külföldre, vagy idehaza, de ennyi kis nyaralást szerintem mindannyian megérdemlünk. Az idei nyár sem különbözött, a Balaton mellett egy aranyos kis panzióban szálltunk meg pár napra, és igyekeztünk kikapcsolódni. Pancsoltunk, jókat ettünk, sétáltunk nagyokat, és igyekeztünk sok időt együtt tölteni. Rajtunk kívül egy másik család is ugyanott szállt meg, hasonló korú gyerekekkel. Így aztán még akkor sem ült el a móka, amikor már este visszaértünk, hiszen a kölykök már második nap összebarátkoztak, és együtt játszottak. Ilyenkor mi, szülők, kiültünk a tornácra, és élveztük a hűvösödő levegőt, meg persze a pihenést. Így történt, hogy mi is összeismerkedtünk a másik szülőpárral. Semmi komoly, nem lettünk örök barátok, de jó volt egy hasonló párral kicsit tapasztalatot cserélni életről, nevelésről, miegyébről. Szó szót követett, és kiderült, hogy apuka is otthon üzemeltet irodát. Erről remekül eltémáztunk, megosztottuk egymással a keserűségeinket, tapasztalatainkat. Aztán valahonnan eszembe jutott, hogy megvitassam: az egyik legdrágább mulatság az irodafenntartásban a nyomtatás.

Vagyonokat költök havi szinten patronra, mivel rengeteg papírmunkám van, nagyon sokat nyomtatok. És egy kicsit elegem van abból, hogy folyton utazni kell azért, hogy papírt meg festékpatront vegyek, gondoltam, hátha neki van valami jobb módszere. Egy jobb nyomtató, teszem azt, vagy valami olcsóbb forrás. Szerencsémre bejött a dolog, mert megosztotta velem a titkát: ő csak és kizárólag interneten rendel ilyesmit, házhoz szállítással. Meg is mutatta azt a remek nyomtatós weboldalt, ahonnan ő szokta hozatni az utánpótlását, én pedig kaptam az alkalmon, és magamnak is felírtam. Epson patron | Ingyenes Kiszállítás, ez mind olyan csábító volt, hogy nem hagyhattam ki. Később megnéztem magamnak a webhelyet kicsit alaposabban, és a szemöldökömet a hátamról kellett összeszednem meglepetésemben. Gyártók és típusok szerint szortírozva, nyomtatóspecifikusan lehet keresni, így biztos nem lesz tévedés, nem fogok inkompatibilis alkatrészt vagy patront rendelni. Ráadásul papírjuk is van egy csomó fajta, és teljesen elfogadható áron. Így, ha mindent megrendelek, és ingyen kiszállítják, sokkal jobban járok, mintha benzinköltségen magam járnék utána.

Otthon aztán új lendületet vettem, és megcsináltam életem első rendelését a frissen megismert nyomtatós weboldalról. Megtaláltam, amire szükségem volt (rögtön rendeltem egy pótdarabot is), ezen kívül még négy ív papírt is mellé csaptam, hogy egy darabig elég legyen. A rendelés menetében nem volt fennakadás, és a futár is elég rövid időn belül kihozta a dolgaimat. Végtelenül elégedett vagyok, innentől kezdve sehonnan máshonnan nem leszek hajlandó nyomtatáshoz szükséges utánpótlást beszerezni. Talán egyszer még újra összefúj a szél azzal a családdal, és akkor lehetőségem lesz újra megköszönni a fickónak a segítségét.