Családi vállalkozásunk, amit még a dédszüleink szülei kezdtek és azóta egyre több bevételt termelt, mostanra kicsit megapadt. Varázslatos környezetben, egy igazi 19. század végi élményben lehet része, aki meglátogatja a mi kis panziónkat, ezért furcsa, hogy a népszerűségünk csökkent, mert mindig van a következő generációban annyi érdeklődő vendég, aki legalább egyszer meg akar szállni nálunk. A vendégek többsége 60 év feletti, sznobokból áll, de előszeretettel látogatnak el hozzánk történészek, és akik kedvelik a régi kor szépségeit és hangulatát.

Visszatérve a fő problémánkra, hogy csökken, a vendégházunk népszerűsége csak arra utal, hogy valami nincs rendben. Egy jó barátomat kértem meg, hogy töltsön nálunk egy hetet és mondja el a tapasztalatait. Gergő egy elég neves egyetemen végezte el azt a szakot, ami hotelek menedzselésével foglalkozik, így biztos, tud használható infóval szolgálni. Tudott is! Egyetlen dolgon kell változtatni, mivel az arculata a szállónak tökéletes, berendezésével és hangulatával megragadja azt, aki valóban érdeklődik ezután a kor után, hogy a mai kor alap feltételei meglegyenek. Akármennyire is vissza varázsolódunk ezen a helyen a múltba, igényünk még van esténként minimum egy filmre, mert a televízió és a filmek már az életünk részei. Azt azonban be lehet játszani, hogy nem mai, hanem régi mozgóképeket szolgáltatunk a vendégeknek.

A szálloda rendelkezik számtalan régi filmmel, többségük vhs kazettán van és sajnos sok sérült belőlük. Ami még nehezíti a helyzetet, hogy költséges beszerezni videokazetta lejátszókat, ezért digitalizálni kéne őket és cd-n ”tálalni” őket. Gergő szerint nem image romboló a dvd lejátszó, többet ad az élményhez, mint amennyit elvesz. Nincs más hátra, bele kell vágni a projektbe.

Első körben találni kell egy jó műhelyet, ahol a vhs kazetta digitalizálása megtörténik! Ez a legnehezebb része a dolognak, mert kevés a jó hely, ahol ezzel foglalkoznak és a videokazettán szereplő anyagok elég értékesek, tehát nem lenne jó, ha elvesznének apró hibák miatt. Jó ideig böngésztem a netet, hasonlítgattam össze ezeket a szolgáltatásokat, de sikerült rálelnem egy igazán jóra.

Ez a kis műhely szintén családi vállalkozás, ami már önmagában elnyerte a tetszésem. Vállalnak szalag ragasztást is, ezért a hibás kazettákat is meglehet menteni és felhasználhatóvá tenni, hisz minél több a választási lehetőség annál nagyobb kényeztetésben érzi magát a vendég. A honlapjuk teljes mértékben meggyőzött arról, hogy maximális a szakértelem ebben a témában és több generációs rutinnal rendelkeznek. Az áraikkal sem árulnak zsákbamacskát, de azért egy árajánlatot kérnem kell, mert elég nagy adatmennyiséget kell bedigitalizálni. Nagyon örülök, hogy ráleltem erre és elkezdhetem a szálló fejlesztését, mert nem szeretnék egy ilyen öreg családi vállalkozást csődbe juttatni.