Soha nem értettem azokat a vendégeket, akik egy egész hétvégére a szobaajtó mögé rejtőznek, és ki se dugják az orrukat. Mármint értem én, nagy a szerelem, de azért mégis, ha elmegyünk nyaralni valahova, csak elmegyünk megnézni a nevezetességeket, vagy legalább vacsorázunk egyet valahol, nem?

Hát nemrég megértettem, miről szól a dolog: az online filmekről. Igen, jól olvastad: az online filmek tartanak embereket órákon át a saját szobájukban nyaralás közben. Honnan tudom? Onnan, hogy most velem is megtörtént. A barátnőmmel eltöltöttünk egy hétvégét egy tiszafüredi vendégházban. Ő hozta magával a laptopját, mondván, hogy ha van Wi-fi, akkor megnézhetnénk néhány filmet is. Kérdeztem, hogy minek internet, ha már most letöltjük a filmeket? Erre mondta, hogy dehogy töltjük le őket, majd megnézzük online a mozi.ma oldalán. Én elsőre nem értettem a dolgot, de ráhagytam, gondolván, hogy úgysem lesz a filmezésből semmi.

Hát nagyot tévedtem. Amint megérkeztünk a szállásra, egyből került is elő a laptop, és párom a kezembe nyomta, hogy válogassak az online filmek között, mert ő most fáradt, és csak pihenni akar. Én kiválasztottam egyet a mozi.ma végtelennek tűnő kínálatából, és megnéztük. Mire a végére értünk, beesteledett, úgyhogy nem lett volna már érdemes menni sehova, így megnéztünk inkább még egy filmet. Aztán reggel is ezzel indítottuk a napot. Végül egész nap nem csináltunk semmi mást, csak ettünk és filmeztük, és alig jöttünk elő a vendégházból egészen az indulásig.

Az egész hétvége tehát az online filmek jegyében telt, és el kell mondanom, hogy kicsit sem bánom utólag se.