A barátommal, Bandival épp a nyaralásunkat tervezgettük. Ki is néztük a szállásajánlatok közül a gyönyörűnek és igényesnek tűnő Múzsa Vendégház ajánlatát, gyorsan le is foglaltuk, és izgatottan készültünk a második közös nyaralásunkra. Az oda utat tervezgettük, amikor is a barátomban azt tanácsolta, hogy menjünk a cégtől kapott, bérelt autójával.

Ő javasolta anno a főnökének, hogy flottabérléssel oldják meg a munkába jutást. Először a főnök nem tartotta jó ötletnek, mivel ők még csak egy kis cég, és azt gondolta, hogy ez csak látszólag nyújtana jó megoldást. Félt, hogy ki kell majd fizessen egy csomó pénzt olyan kocsikért, amelyeknek az értéke már régen gazdaságtalan.  No meg aztán, a cége sem volt olyan jövedelmező, a főnök félt, hogy többet buknának a költségek miatt, mint amennyi profitot termelnének.

flottakezelésBandi azért azt mondta a főnöknek, hogy azért nézzenek szét. A neten találtak is egy jó oldalt ahol mindent leírnak a flottakezelésről, és még az árak se voltak olyan magasak, mint ahogy képzelték. Bandi szerint a buszjegyekkel, a vonatjeggyel, meg a sok sétával, átszállással szinte ugyanannyit fizetnének, mint a flottakezeléssel, és pluszba még le is fárasztanák magunkat, és cipelhetnék a csomagjainkat a dolgozók. Hát nem erre vágynak az tuti!

Szóval végül a főnök beadta a derekát, és rábólintott: béreljünk kocsit! Jó érzéssel töltött el Bandit, hogy ő javasolhatta az ötletet, hogy végre kényelmesen utazhatnak a dolgozók, akik közül sokan nagycsaládos emberek, hogy végre nem kell cipelni a laptopot, és a céges dolgokat.

Igaz, hogy először a főnök elővigyázatosságból csak a vezetőknek biztosított kocsit. De szerencsére a flottakezeléssel foglalkozó cég megmutatta neki, hogy milyen finanszírozási módot válasszon, hogy milyen kocsit béreljenek és milyen hosszú időre érdemes bérelni egy járgányt, így végül nem csak a vezetők bérelhettek kocsit. Igazán jól jártak, mivel sok tippet, tanácsot kaptak, így nem kellett százezreket költeni autógumikra, és javításokra. Be kell vallani, hogy Bandi és a főnök ügyesen elintézte a bérlést. Amint elérkezett a várva várt nap, már kocsiba is pattantunk. A nyaralás nagyon jól telt, csodás volt a vendégház. Egyszerűen minden csodálatos volt! Remekül éreztük magunkat.

Visszafele az úton azonban kicsit rosszul éreztem magam. Talán az egyik kisboltban vásárolt édesség lehetett az oka, aminek nem néztem meg a lejárati dátumát. Vagy az a hot dog, amit egy útszéli árustól vettünk? Nem tudom, de kezdett hányingerem lenni.

Tehát, rosszul voltam. És nem mertem szólni. Utólag nézve elég nagy butaság, most már bánom, elkerülhető lett volna egy katasztrófa, de hát a női büszkeség…

Szóval falfehér arccal megszólaltam: „van valahol egy zacskó?” Bandi egyértelmű és lényegre törő válasza: „nincs”. Ezután pedig mindenki sejtheti mi következett. Természetesen olyan helyen voltunk, ahol nem tudtunk megállni, a barátom csak annyit mondott „ne az ülésre! Ez a céges kocsi”

A továbbiakat nem részletezném, elég talán annyi, hogy szinte mindenhova került az aznap elfogyasztott ételemből. Végre meg tudtunk állni, kiszálltam, friss levegő, ez az!

A barátom meglepően higgadtan és jól kezelte a helyzetet. Megnyugtatott, adott vizet, és felhívta azt a helyet, ahonnan béreltük, hogy egy kisebb baleset történt.

A tulaj persze nagyon készséges volt, miután őszintén bevallottuk neki az esetet, ő azt mondta megérti, és hogy nem probléma.

Miután már jobban éreztem magam, újból autóba pattantunk. Irány az autómosó!

Az autómosóban szerencsére készségesen bántak velünk, és gyorsan ki tudtuk takarítani a kocsit. Pár óra múlva felhívtuk a tulajt, és elmondtuk, hogy elintéztük a dolgot. Bandi rákérdezett, hogy ez a kissé kellemetlen eset problémát jelenthet-e a következő bérlésnél, de a tulajdonos megnyugtatott, hogy emiatt nem kell, hogy aggódjunk. Bandi persze a főnökét is felhívta és a flottakezelő cég is megnyugtatott, hogy nem kell aggódnunk, mert az ilyen esetek előfordulnak, és biztosított minket róla, hogy máskor is nyugodtan szóljunk nekik, mert általában elintézik, hogy az ilyen esetekben a lehető legkevesebb költségtérítéssel megússzuk. Ez vonatkozik arra az esetre is, hogy ha valaki ütközik a céges kocsival, vagy ha bármilyen egyéb balesetből eredő kár történik.

Másnap Bandi vidáman ment dolgozni az immáron kitisztított autójával. S később minden jól működött. Többé nem volt probléma. Mindig sikerült olyan kocsit választani, amik tartósak és nem kell sokat költeni a szerelésre meg a cserélésükre.