Nyáron nyaralunk. Sokan szeretnek ilyenkor utazgatni, és szép helyeken letelepedni egy rövid időre. Másokat nem érdekli annyira a környezet, a műemlékek, inkább csak a koncertek fesztiválok, bulik. Persze a legrosszabb helyzetben mindenképp azok vannak, akiknek nincs konkrét nyári szünetük, így akár lehetőségünk sincs, sem arra, hogy egy hetet eltöltsenek a tengerparton, vagy valami más szép helyen, sem arra, hogy egy sátorban aludva, részegen tombolják végig a különböző együttesek előadásait. Azok, akiknek nincs idejük, vagy pénzük, vagy más okok miatt nem nyaralnak, még mindig van esélyük, hogy világot lássanak. Csak a megfelelő szállást kell megtalálniuk.

Én például kifejezetten nagy lábon élek, és szükségem van minden fillérre, az életvitelem fenntartásához. Nem nagyon tudom megengedni magamnak, hogy csak úgy elutazzak ide-oda. Ettől függetlenül viszont én is ugyan úgy szeretem a szép helyeket és a jó bulikat, mint bárki más. És ugye nincs lehetetlen, csak tehetetlen, megoldottam magamnak, hogy pénzügyi veszteségek nélkül is szép helyeken lakjak. Egyszerűbb a megoldás, mint hinnék. Fogtam magam és felkerestem egy pályáztató céget, ami abban segít az érdeklődőknek, hogy külföldön találjanak maguknak munkát. Végül is a Tiroli Álláskereső csapat lett, aki segített. Itt aztán írtak nekem, egy elképesztően precíz és stílusos önéletrajzot, és gyakorlatilag fillérekért biztosították, hogy fél évig jól fizető állásom legyen, Ausztria egy festői vidékén. Nekem csak az ajánlatokat kellett fogadom, és kiválasztanom, hogy melyiket fogadom el végül. Ráadásul még a jó kereset is adott volt, így azt hiszem, hogy tökéletesen jó üzletet kötöttem. Kissé még vissza is éltem a helyzetemmel. Pont ezért remélem, hogy nem jut vissza hozzájuk ez a cikk, nehogy a végén ne működjenek velem együtt a legközelebbi alkalommal. A lényeg az, hogy mint mondtam elsősorban világot látni mentem ki. Mivel azonban hat hónap alatt eléggé rá lehet unni egy helyre, mint turista, így úgy döntöttem, hogy két hónap nekem bőven elég egy-egy állásnál. A közvetítő cég ugyanis volt olyan jó fej, hogy az egész idény alatt a segítségemre volt, így lényegében plusz költség nélkül pályáztattak újra, ha másik állást szerettem volna. Elég volt csak annyit mondanom, hogy nem tetszik a munkahelyi légkör (ami igaz is volt, mivel ki szereti ugyan azon emberek bűzét szagolni hosszútávon, nem igaz? ). Így aztán egy fél alatt általában 3 helyszínt látogatok meg. Mindig ügyelek arra, hogy a kiválasztott munka, ne egy nagyváros közepén legyen, hanem valahol vidéken. Egyik helyen sem dolgoztam halálra magam. Két hónap alatt bőven volt időm felfedezni az adott környéket és nem egy buliba is eljutottam. Ráadásul mindezért még elég jó fizetést is kaptam és még a szállással sem volt gondom sosem.

Én így oldottam tehát meg azt, hogy minden nyáron és télen, külföldön nyaralhassak, csodaszép helyeken, a nélkül, hogy ez akár egy petákomba is kerülne. Rengeteg helyet láttam már, és rengeteg pénzt kerestem ez idő alatt, de persze munka is volt mellé bőven, de ez sosem zavart. Aki hasonló cipőben jár, mint én, annak mindenképp ajánlom ezt a megoldást, és ha valaki úgy dönt, hogy követi a példámat, akkor ne habozzon felhívni a Tiroli Álláskeresőt se, mert az egész manőver mögé egy olyan fokú biztonságot, és segítséget raknak, ami nélkül nem lehetne igazi az élvezet. Én szóltam.