Imádok kirándulni, imádok nyaralni, szeretem a szép szálláshelyeket, de nem tudok úgy kikapcsolódni, hogy nem intéztem el az út előtt mindent, amit szerettem volna. Hogyha úgy indulunk neki az útnak, hogy azt érzem valamit még meg kellett volna előtte csinálnom, akkor egyáltalán nem tudok pihenni és kikapcsolódni. Pontosan emiatt, nagyon ritka, hogy ez megtörténjen.

A mostani nyaralásunk előtt is kénytelen voltam elintézni a felhalmozódott teendőimet. Kivételesen mindent annyira az utolsó percre hagytam, hogy alig maradt időm bepakolni az útra. De végül mindennel elkészültem időben, így most nyugodtan élvezhetem ezt a hetet a tengeren.

A legnehezebb feladataim közé tartozott a sógornőm ajándékának a beszerzése. Hamarosan megszületik a kisfiúk, és a család minden egyes tagjának kiosztotta a teendőket. Azt mondta, hogy inkább megírja, hogy kitől mit szeretne kapni babaváró ajándékba, mintsem gagyi, számára haszontalan tárgyakkal lepjük el. Valahol megértem, és logikusnak tartom ezt a hozzáállást, csakhogy én már kitaláltam, hogy mit vennék neki, de így annak az ötletemnek lőttek.

A ránk háruló feladat tehát egy olcsó babakocsi beszerzése volt. Azt mondták, hogy nem szeretnék, ha túl drága ajándékot vennénk nekik, azonban mégis egy minőségi termékről legyen szó. Hát ezzel nem könnyítették meg a dolgunkat, azt sem tudtam, hogy mi számít olcsónak, és hogy honnan érdemes az ilyesmit megvenni, valamint honnan tudom, hogy jó-e vagy sem. Ezért is húztam-halasztottam a vásárlást, mivel egyszerűen tanácstalan voltam.

A nyaralás előtt egyre inkább elkezdtem pánikolni emiatt. Féltem, hogy nem leszek vele meg időben, és akkor oda a békés kiruccanásnak. De a párom megmentett ettől. Mikor látta, hogy engem ez egyre inkább zavar, elkezdett ő is utána járni a dolognak, és az egyik ismerőse a babakocsik oldalt  ajánlotta, mivel erről tudja, hogy igényes árut forgalmaz. Ugye ez előtt már keresgéltem én is az interneten ilyen kocsikat, így nagyjából kezdtem tisztán látni, hogy milyen árértékben forognak. Örömmel tapasztaltam, hogy itt tényleg megfizethető árakkal dolgoznak, ugyanakkor nagyon jó minőséggel is. A legtöbb darab több részből áll, és a mózeskosár kivehető, így az autóba is be lehet tenni, hogy a csecsemő számára kényelmes legyen az utazás, de akár ebben el is lehet altatni, a földre téve, és hintáztatva a kosarat. Sőt majdnem mindet úgy gyártották, hogy egyszerűen lehessen összecsukni, ezáltal megkönnyítve a tárolását.

Azért még a rendelés előtt elküldtem a sógornőmnek azt a három darabot, amelyek szerintem a legideálisabbak lennének, hadd válasszon ő. Végül is nem én fogom majd használni, hanem ők, így szerintem az ő véleménye kellett legyen a döntő a rendelés kapcsán. Neki is tetszett az általam választott három darab, nem is nézegetett másokat, hanem ezek közül választotta ki az egyiket. A cég ügyfélszolgálatával egyeztetve megegyeztünk, hogy mikor szállítják ki a kiválasztott babakocsit, és már egyenesen az ő házukhoz fogják vinni. Mi amúgy sem vagyunk már otthon, és nem tudnánk átvenni, szóval jó, hogy ezt így meg tudtuk oldani.

Mivel mindennel időben elkészültem, most már boldogan süttethetem magam a napon, nem törődve semmivel. Szerintem csakis így érdemes nyaralni.