Kara barátnőm igazi vendéglátós családból származik: édesapja és édesanyja is ebben a szakmában dolgozik, amióta Kara az eszét tudja, és saját vállalkozásról álmodozik.

Ez végre összejött, nyitottak egy étteremmel egybekötött vendégházat, amolyan családi vállalkozás formában: beszállt nemcsak Kara, de a két bátyja is az üzletbe. Ugyanolyan szívvel-lélekkel csinálták, mint a szüleik, ment is a szekér rendesen, mert tényleg sikerült olyan családias hangulatot teremteniük, hogy a vendégek alig akartak hazamenni.

Közeleg Kara édesanyjának a születésnapja, és mivel Teca néni a második anyukám, faggattam Karát, mit vegyek neki, mire ő azt felelte: kávét. Döbbenten pislogtam. Kávét, ajándékba? Mire Kara csak nevetett, megnyitott valamit a telefonja böngészőjében, a kezembe adta, és elindult a dolgára; még a válla fölött visszaszólt: „most vett új kávégépet, hidd el, imádni fogja!”

A honlap, amit Kara megnyitott nekem, egy összesítő blog volt, ajándékötletekkel (szóval innen szerzi Kara a tuti ajándékait!!). Gyorsan megtaláltam, amit kerestem: ajándékok kávéimádóknak. A honlap gondolt az olyan kétkedőkre, mint én, és klassz kis kedvcsináló bejegyzésben magyarázta, hogy a kávé igenis baró ajándék, mert változatos kultúrája van, és mert a magyarok nagy százaléka naponta több kávét is fogyaszt, tehát tényleg nem lehet mellé lőni.

El is indultam az egyik linken, és tátva maradt a szám, hogy mennyiféle kávét vehetek Teca néni kávégépéhez. Rengeteg féle kávét találtam, még a szám is tátva maradt. Szeretem a kávét, de az a fajta vagyok, aki a kotyogóstól a három az egyben instant kávéig bármit megiszik, amiben koffein van.

Találtam szemes és őrölt kávét, ízesített espressot és simát, ZÖLD kávét, különféle márkák, széles kínálat, széles árskála, mindenki megtalálhatja a kedvére valót.

A kávégép, amit Teca néni vett, őrli a kávét, így mindenképp szemeset akartam választani neki, kicsit leszűkült így a kör.

Végül addig-addig nézelődtem, hogy találtam kávégépeket is, és úgy döntöttem, megkérem Karát szálljon be, és vegyünk egy gépet Teca néninek saját használatra – hiszen az új szerkentyű természetesen a vendégeket szolgálja.

Teca néni espresszós, ezért egy kompakt kis gép mellett döntöttünk, ami még tejhabosító funkcióval is rendelkezik! Választottunk mellé egy igen futurisztikus kinézető kávéőrlőt, és két zacskó kávét: a zöldet, természetesen, hiszen muszáj kipróbálni, illetve egy arabica típusú olasz, szemes presszókávét.

Kara nagyon örült, hogy ilyen klassz csomagot állítottunk össze az anyukájának, nekem pedig leesett, hogy az én anyukám a magyar átlag 3 kávé helyett (ezt is a weboldalon tanultam), inkább 5-öt iszik, és mindjárt itt a névnapja – talán ő is örülne valami különleges kávénak.

Az elfogyasztott kávémennyiségét tekintve mindenképpen egy koffeinmenteset is szerettem volna ajándékozni neki, és találtam is egy nagyon klassz szemes kávét – a leírás szerint baristák is szívesen alkalmazzák, mivel a természetes eljárásnak köszönhetően tökéletesen megőrzi eredeti aromáját, ami sok koffeinmentes termékről nem mondható el.

Emellett találtam egy rostos, zöld kávé kivonatot tartalmazó instant kávét, ami a rostok segítségével javítja az emésztést, emellett a kávé karcosan keserű ízét csökkenti, és sokkal krémesebb lesz így az eredmény.

Karával nagyon elégedettek voltunk a kávé nagy bevásárlással, amit csaptunk.

A vendégek és Teca néni is imádják a választott kávékat, a szemes presszóból rögtön után kellett rendelni, mert sorban álltak a kávégépnél…