Idén tartottuk meg a tizedik érettségi találkozót, amelyen egy-két osztálytárs kivételével mindenki megjelent. Annyiban volt más az ötödik évfordulós összejöveteltől, hogy ez egy hosszú hétvége keretein belül került megrendezésre. Kinéztünk Sopron mellett egy barátságos vendégházat, amit kibéreltünk egész hétvégére. Azt terveztük, hogy aktívan töltjük ezt a kis közös időt, és elmegyünk egy nagy kirándulásra. Az osztályfőnökünk volt a földrajz tanárunk is egyben, így teljes mértékben rábíztuk magunkat. Milyen naivak voltunk!

Azt hittük, hogy ez egy régimódi kirándulás lesz, vagyis, hogy egy nagy, összehajtogatott térképről fogjuk követni az utat. Ehhez képest az osztályfőnök a telefonján, GPS segítségével nézte az utat. Az utat, amiről kiderült, hogy nem jó. Ez egy dolog volt, ugyanis az osztályfőnök telefonja közben furán kezdett viselkedni: a kijelző villogott, néha pedig nem reagált semmire. Egy idős ember, mint az ofő ilyenkor kétségbe esik, ő is tanácstalanul nézett ránk. Mi viszont be akartuk bizonyítani, hogy olyan osztály vagyunk, akik össze tudnak fogni, és meg tudjuk oldani a problémát. Először is megkerestük a helyes útvonalat, másrészt pedig felajánlottuk, hogy a szálláshelyen keresünk egy xperia szervizt.

Úgy gondoltuk, hogy legjobb, ha eleve Budapesten keresgélünk, mivel már csak ott lesz lehetőség szervizbe vinni. Megtaláltuk a telefonkijelzo.hu honlapját, ahol megnéztük a leírásban, hogy javítanak Sony telefont. Van egy olyan szolgáltatásuk, hogy egy futár elmegy házhoz a telefonért, elviszi a szervizbe, majd, amikor kész, vissza is viszi. Ezt javasoltuk az osztályfőnöknek, mivel a város másik végében lakik, és amúgy is tudjuk róla, hogy nem szeret a városban sokat utazni. Tetszett neki az ötlet, főleg, mivel mostanában a nagy kánikula miatt bedagad a lába, és fáj. Ekkor arra gondoltam, hogy felajánlom neki, hogy majd én hozom-viszem, de lebeszélt róla, mert azt mondta, hogy meg tud lenni pár napig telefon nélkül is. Őt nem hívják annyit, és nem kell annyiszor használnia másra sem. Egyedül ezt a GPS applikációt akarta kipróbálni, de úgy tűnik, hogy jobb, ha marad a hagyományos, térképes módszernél. Mi is mondtuk neki, hogy van, amiből jobb, ha nem a modern verziót használjuk, hanem azt, ami mindig is jól bevált.

Ugyanez vonatkozik a telefonokra is, mégpedig olyan értelemben, hogy nem kell mindenféle applikációkkal telerakni. Az osztályfőnök telefonjáról kiderült, hogy a letöltött alkalmazás vírusos volt, ami beleette magát a készülék szoftverébe, ezzel tönkretéve a rendszert. Ezért lehetett az, hogy fokozatosan kezdett el villogni a kijelző, majd nem reagált semmire, hiába próbáltuk újraindítani. A szervizben azt tanácsolták az osztályfőnöknek, hogy óvatosan bánjon az ismeretlen eredetű applikációkkal.

Az osztálytalálkozó egyébként jól sikerült, mindannyian rengeteget beszélgettünk, felidéztük a régi emlékeket, és nevettünk a saját butaságainkon. Telefonra nem is volt szükség, egy jó társaságban az csak akadály.  xperia szerviz