Dupla wellnessre mentünk egy gyerekkori barátommal és a párjával. Sokáig tartott még megegyeztünk hova is menjünk. Végül találtunk egy nagyon kis takaros vendégházat, ami elég közel volt egy fürdőhöz, ami minden jóval tudja kényeztetni a vendégeit. A mi autónkkal mentünk, ami egy kombi, de alig fértünk be, mert a két lány annyi holmit hozott, hogy alig bírtam elhinni, hogy egyáltalán van ennyi mindenük.

A legfőbb ok, hogy helyhiánnyal küzdöttünk az az volt, hogy a körülbelül másfél hónapja rendeltem új nyári gumikat, mert már ideje lesz lecserélni a téliket. Muszáj volt rendelnem, mert ilyen nyári gumi ár ritkán található a neten. Bár, hogy őszinte legyek már nem először rendeltem arról az oldalról, mert mindig kellemes meglepetést okoznak az áraikkal. Nagyon sok internetes oldal, ahol lehet, gumit vásárolni horribilis árakkal dolgozik és néha nem is új, hanem hasznát abroncsokat kap az ember… Szóval, maradok a jól beváltnál, bár kicsit meglepett, hogy ilyen hamar kiszállították, de inkább pozitív csalódás volt, mint negatív.

A többiek próbáltak meggyőzni, hogy vegyem ki, mert úgy se lesz rá szükség, még úgy is hűvös az idő. Én azért szkeptikus voltam ebben, jobb félni, mint megijedni alapon. Nagy nehezen beszuszakoltuk magunkat a kocsiba. Az utazás nagyszerű volt. Énekeltünk, autós játékokat játszottunk, amit egy sorozatból vettünk. Az idő szép tiszta volt, sőt egyenesen meleg. A téli gumiknak biztos nem tett jót, amik az autón vannak, mert túlságosan kopik a lány keverék miatt. Lehet célszerűlett volna feltenni indulás előtt az új abroncsokat, de akkor már mindegy volt.

Szerencsésen megérkeztünk, szinte meg se éreztük azt a 210 km-t annyira jó volt a hangulat a kocsiban. A szállás gyönyörű volt, a vendéglátóink pedig kedvesek és közvetlenek. Csodás 4 napot töltöttünk ott. Én egész jó viszonyt alakítottam ki a ház urával, mert az autók, mint közös téma, jó párbeszédeket alakított ki közöttünk. Ajánlottam neki az a gumidiszkontot, ahonnan én is rendelem az abroncsokat, mikor szezonja van a váltásuknak. A kereső funkciója az oldalnak segít, hogy a lehető legjobb gumit találjuk a járművünkre. Örültem, hogy tovább adhattam ezt a szolgáltatást másnak is, mert szerintem az ország egyik legjobb online gumivásárlós oldala.

A nagyszerű kikapcsolódás után, frissen üdén indultunk vissza, ha bár az ide nem volt annyira derűs. Alig tettünk pár kilométert az egyik kerék kilyukadt és majdnem az árokban kötöttünk ki. Még szerencse, hogy nem száguldoztam, mert most akkor sok ember életét sodortam volna bajba. Úgy néz ki, amikor a jó időben jöttünk, a meleg aszfalt annyira elkoptatta a lány téli gumikat, hogy az jóval gyorsabban kopott és hát addig bírta. Még szerencse, hogy nem tudtak meggyőzni és nem vetették ki velem a nyári gumikat, mert akkor most várhatnánk az autómentőre sokat. A durrdefektes kereket ki kellett cserélnem a pótkerékre, utána tudásomnak megfelelően minél hamarabb kicseréltem a kerekeken a gumit.

Nem történt már több szerencsétlenség a hazaúton, de egy jó tanulság volt ez mindenki számára, hogy milyen jelentőséggel bírnak a gumik. Nem szabad félvállról venni ezt a kérdést, mert nem csak pénzt akarnak kicsalni az emberektől az autó szervizek.

Ha teheted te is ellenőriz az abroncsaid állapotát, és amikor kell, válts az évszakhoz megfelelő gumi garnitúrát!